29 квітня 2015 року в Навчально-науковому інституті переробних і харчових виробництв відбулася зустріч студентів кафедр технологій переробних і харчових виробництв та обладнання та інжирингу переробних і харчових виробництв із представниками фабрики «Мівіна» Калюжною Валерією та Бурдіною Наталією.
Фабрика входить до складу Швейцарської корпорації Nestle та займається виробництвом спецій, приправ і картопляного пюре. Усі фабрики оснащені сучасним японським (виробництво продуктів) і тайванським (виробництво упаковки) устаткуванням. На особливу увагу привертає високотехнологічне обладнання, яким оснащена виробнича лабораторія контролю якості. Робота підприємств ведеться у цілодобовому режимі.
Фабрика «Мівіна-3» виробляє продукцію під ТМ «Мівіна» та спеціалізується на виготовленні вермішелі і локшини швидкого приготування, локшини швидкої варки; пшеничних й житньо-пшеничних сухарів «Бім-Бім». На території підприємства побудований єдиний в Україні комплекс по переробці свіжого м’яса за технологією «Keep all fresh» для приготування готових страв під ТМ «Мівіна Домашня». Також фабрика спеціалізується на виробництві спецій і приправ, займається фасуванням спецій і виробництвом смакових приправ «Мівіна» і картопляного пюре швидкого приготування «Мівіна».
Для детального знайомства з фабрикою студентам було представлено відеоролик, завдяки якому студенти мали можливість побачити всі технологічні процеси, які відбуваються на виробництві.
Представники компанії коротко розповіли про переваги роботи в Nestle, але особлива увага була приділена перевагам, які надає компанія, а саме кращий досвід та передові технології, можливість стати професіоналом, навчання та можливість кар’єрного росту.
Особливим моментом зустрічі було запрошення студентів взяти участь у програмах для студентів та молодих спеціалістів – стажуванні або виробничій практиці. Були вказані основні напрямки програми, тривалість програми, та вимоги до кандидатів.
Вважаю, що студенти наших кафедр, які захочуть отримати практичні навички та уміння будуть проходити виробничу практику на фабриці «Мівіна», аби в подальшому стати співробітником компанії Nestle.
Рогіз Аліна, група 25-ТЗ


|